News Main Banner

Η Panasonic παρουσιάζει την γκάμα τηλεοράσεών της για το 2021

< Πίσω στα Νέα
06/04/21

panasonic_2021_tv

 

Δείτε τα όλα, νιώστε τα όλα:
Η
Panasonic παρουσιάζει την γκάμα τηλεοράσεών της για το 2021

  • Το φωτεινότερο panel της Master HDR OLED Professional Edition έχει επεκταθεί με δύο σειρές OLED
  • Παρουσίαση των πρώτων τηλεοράσεων OLED 48 ιντσών της Panasonic
  • Ο νέος επεξεργαστής HCX Pro AI επιτρέπει την αυτόματη βελτιστοποίηση της ποιότητας της εικόνας με βάση τον τύπο περιεχομένου που προβάλλεται
  • Το Game Mode Extreme μειώνει σημαντικά την καθυστέρηση εισόδου ώστε να βελτιώσει την εμπειρία παιχνιδιού και επιπλέον υποστηρίζει HDMI 2.1 Variable Refresh Rate (VRR) και High Frame Rate (HFR).
  • Υποστήριξη AMD FreeSync Premium

 

Βισμπάντεν, Γερμανία, 25.03.2021 - Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ναυαρχίδας JZ2000 OLED TV που ανακοινώθηκε στο CES, η Panasonic ανακοίνωσε σήμερα περισσότερα προϊόντα από την γκάμα της για το 2021, με τις ολοκαίνουργιες τηλεοράσεις OLED και LED.

Χάρη στη ρύθμιση Hollywood και την εξαιρετική χρωματική τους ακρίβεια, οι τηλεοράσεις Panasonic ήταν πάντα η καλύτερη επιλογή για προβολή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών υψηλής ποιότητας. Το 2021, με οδηγό το “Δείτε τα όλα, νιώστε τα όλα”, η Panasonic χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της πάνω στην ποιότητα εικόνας για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την απόλαυση των αθλητικών, των παιχνιδιών, του streaming ή οποιουδήποτε άλλου περιεχομένου.

Για να το καταφέρει αυτό, η κορυφαία ποιότητα εικόνας αποδίδει όλες τις λεπτομέρειες, το χρώμα και την αντίθεση που σκόπευαν οι δημιουργοί της, συνδυάζοντας τα με δυνατό, πεντακάθαρο ήχο για να σας επιτρέψει να τα δείτε όλα και να τα νιώσετε όλα.

 

Νέα γκάμα OLED: εξαιρετική στο κινηματογραφικό περιεχόμενο

Για τις OLED, η Panasonic συμπλήρωσε τη ναυαρχίδα JZ2000 με τις νέες σειρές JZ1500, JZ1000 και JZ980, με τις τρεις τελευταίες διαθέσιμες σε μεγέθη 65 ιντσών, 55 ιντσών και τη νέα για το 2021, 48 ιντσών. Όπως και με τη JZ2000, έχουν την ρύθμιση χρωμάτων του Stefan Sonnenfeld, Ιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου της Company 3 και αξιόπιστου συνεργάτη μερικών από τους καλύτερους κινηματογραφιστές στον κόσμο. Σε συνδυασμό με την τεχνική ακρίβειας χρωμάτων της Panasonic, αυτές οι νέες τηλεοράσεις OLED θα γίνουν αντίστοιχα το σημείο αναφοράς για την παρακολούθηση κινηματογραφικού και εμπλουτισμένου περιεχομένου.

Τα τελευταία χρόνια η Panasonic έχει κατευθύνει την τεχνογνωσία της και πρωτοπορεί με την δημιουργία πολύ φωτεινότερων panel OLED με τη μορφή των Master HDR OLED Professional Edition. Στο παρελθόν αυτά περιορίζονταν στις τηλεοράσεις ναυαρχίδες, αλλά το 2021 η Panasonic θα περιλαμβάνει το φωτεινότερο panel Master HDR OLED Professional Edition τόσο στη JZ2000 όσο και στη JZ1500 *1 - υπέροχα νέα για τους θεατές που θέλουν να απολαύσουν καλύτερη απόδοση HDR, αλλά έχουν ήδη ένα ολοκληρωμένο ηχοσύστημα στο σπίτι.

Όλες αυτές οι σειρές OLED θα διαθέτουν τον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή HCX Pro AI, ο οποίος ανακοινώθηκε με τη JZ2000, επιτρέποντας τη νέα λειτουργία εικόνας Auto AI. Το Auto AI συμβάλλει στην παροχή βέλτιστης εμπειρίας στους θεατές, εντοπίζοντας με ακρίβεια το είδος του περιεχομένου που προβάλλεται: για παράδειγμα, ταινία ή αθλητικά και στη συνέχεια προσαρμόζει αυτόματα την ποιότητα της εικόνας αναλόγως. Η λειτουργία Auto AI είναι μια αυτόνομη λειτουργία εικόνας, ώστε οι θεατές που θέλουν να επιλέξουν χειροκίνητα τις καλύτερες ρυθμίσεις να εξακολουθούν να μπορούν να το κάνουν.

Επιπλέον, καθώς διαθέτουν τον νέο επεξεργαστή HCX AI Pro, οι νέες OLED θα υποστηρίζουν επίσης το Game Mode Extreme, το οποίο μειώνει την καθυστέρηση σε μια από τις χαμηλότερες στο χώρο των τηλεοράσεων OLED. Αυτή η μείωση στην καθυστέρηση δεν επιτυγχάνεται λόγω βελτιώσεων από την πλευρά της βιομηχανίας των panel, αλλά είναι αποτέλεσμα σημαντικών βελτιώσεων στη μηχανική σχεδίαση που πραγματοποίησε η Panasonic. Όλα τα μοντέλα OLED θα υποστηρίζουν επίσης το AMD FreeSync Premium.

*1 Εκτός του μοντέλου των 48 ιντσών

 

Νέες τηλεοράσεις LED: ιδανικές για αθλητικά και παιχνίδια

Εκτός από τις βελτιώσεις στις OLED, η Panasonic ανακοίνωσε επίσης τρεις νέες σειρές LED για το 2021 και άφησε να εννοηθεί ότι αναμένονται περισσότερες.

Η σειρά LED που ανακοινώθηκε πρόσφατα είναι η σειρά JX940 (75", 65", 55", 49"), η σειρά JX850 (65", 58", 50", 40") και η σειρά JX800 (65", 58", 50", 40").

Η Panasonic εξήγησε ότι ειδικά η σειρά JX940 θα είναι ιδανική για τους λάτρεις των αθλητικών και των παιχνιδιών.

-           Πρώτον, όπως και οι τηλεοράσεις OLED που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, η σειρά JX940 διαθέτει επίσης τον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή HCX Pro AI που σημαίνει ότι μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα αθλητικές εκπομπές και να βελτιστοποιήσει ανάλογα την ποιότητα της εικόνας. Το Intelligent Clear Motion εξομαλύνει επίσης τις δυναμικές κινήσεις για να απολαμβάνει ο θεατής εικόνα που δεν τρεμοπαίζει .

-           Δεύτερον, η σειρά JX940 συνοδεύεται από ένα φωτεινό panel HDR Cinema Display Pro 120Hz με ευρείες γωνίες θέασης - ιδανικό για την παρακολούθηση αθλητικών με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

-           Τρίτον, η υποστήριξη dolby Atmos προσφέρει ήχο που γεμίζει τον χώρο. Επίσης, η σειρά JX940 διαθέτει την νέα έκδοση στην σχεδίαση της ευέλικτης βάσης της Panasonic*². Όταν η βάση τοποθετείται στη εξωτερική θέση, ανεβάζει ελαφρώς την τηλεόραση έτσι ώστε να επιτρέπει την τοποθέτηση ενός soundbar (όπως το soundbar HTB490 της Panasonic) κάτω από αυτήν, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την απόδοση του ήχου.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, η σειρά JX940 διαθέτει τον νέο επεξεργαστή HCX Pro AI που σημαίνει ότι υποστηρίζει τα χαρακτηριστικά του HDMI 2.1, όπως το High Frame Rate (HFR) και το Variable Refresh Rate (VRR) και τη καθιστά πολύ δυνατή για παιχνίδια. Το JX940 υποστηρίζει επίσης το AMD FreeSync Premium.

*2 Εξαιρούνται τα μοντέλα 75 ιντσών

 

JX800: Εξαιρετική για Streaming 

Η εισαγωγή του νέου επεξεργαστή HCX Pro AI στα σετ ανώτερης ποιότητας της Panasonic σημαίνει ότι η Panasonic έχει πλέον φέρει τον επεξεργαστή HCX προηγούμενης γενιάς σε βασικά μοντέλα όπως η σειρά JX800 - δηλαδή ακόμη και τα βασικά σετ θα έχουν πρόσβαση στον τεράστιο πλούτο της επιστήμης χρωμάτων στον οποίο ειδικεύεται η Panasonic.

Ως αποτέλεσμα, η JX800 προσφέρει μια ποιότητα εικόνας υψηλού επιπέδου η οποία, σε συνδυασμό με το HDR Bright Panel Plus και ένα πολύ ευρύ φάσμα υπηρεσιών streaming, την καθιστούν ιδανική οικογενειακή τηλεόραση σε προσιτή τιμή και κατάλληλη για συνεχή παρακολούθηση.

Επίσης, για πρώτη φορά, η JX800 συνδυάζει τον επεξεργαστή HCX της Panasonic με το λειτουργικό σύστημα Android, διατηρώντας παράλληλα μέρος της χρηστικότητας του εύκολου στη χρήση λειτουργικού συστήματος Home Screen της Panasonic.

Υποστηριζόμενα φορμά 

Tο 2021 η Panasonic συνεχίζει την παράδοσή να υποστηρίζει κορυφαία χαρακτηριστικά σε όλα τα προϊόντα της γκάμας της, από το πιο πλούσιο ως το πιο βασικό στο οποίο και κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.

Το Film Maker Mode με Intelligent Sensing, το οποίο ανακοίνωσε η Panasonic στα μοντέλα OLED του 2020, θα υποστηριχθεί και το 2021 μέχρι και τη σειρά JX800.

Όσον αφορά τα φορμά HDR, το Dolby Vision IQ θα υποστηρίζεται και στις τηλεοράσεις OLED του 2021 καθώς και στην σειρά τηλεοράσεων LED JX940. Τα φορμά Dolby Vision και HDR10+ Adaptive θα υποστηρίζονται μέχρι και τη JX800 όπως και το HDR10 και Hybrid Log Gamma.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, το Game Mode Extreme θα υποστηρίζεται στη JX940, φέρνοντας μαζί του τα πλεονεκτήματα του 4K High Frame Rate (HFR) και των Variable Refresh Rates.

Όσον αφορά τον ήχο, το Dolby Atmos θα υποστηριχθεί έως και τη σειρά JX850.

my Home Screen 6.0

Όλα τα νέα μοντέλα μέχρι και τη σειρά JX850 διαθέτουν την τελευταία έκδοση του TV OS της Panasonic, my Home Screen 6.0. Η νέα έκδοση προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στη χρήση.

Το my Scenery σας επιτρέπει να επιλέξετε χαλαρωτικές εικόνες και βίντεο ή να ορίσετε τα δικά σας, ώστε να αντικατοπτρίζουν τη διάθεση ή την ώρα της ημέρας. Ιδανικό για συνεδρίες που απαιτείται προσοχή ή κατά την προετοιμασία για ύπνο. Εκτός από τις φωτογραφίες από το LUMIX CLUB που αναδεικνύουν την ομορφιά της Ιαπωνίας, συνεργαστήκαμε επίσης με το LoungeV Studio (www.loungev.com) για να σας παρέχουμε τα πιο όμορφα βίντεο που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Ένα νέο On Timer επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίσουν μια ώρα κατά την οποία η τηλεόραση θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προεπιλεγούν ένα αγαπημένο κανάλι ή ποια είσοδο HDMI θέλουν να εμφανίσουν. Εναλλακτικά, η τηλεόραση μπορεί επίσης να εμφανίσει τη νέα λειτουργία my Scenery.

Το Dual Bluetooth Connection επιτρέπει στην τηλεόραση να μεταδίδει ήχο σε δύο ξεχωριστές συσκευές Bluetooth ταυτόχρονα, που σημαίνει ότι, για παράδειγμα, εσείς και ο σύζυγός σας μπορείτε να παρακολουθείτε μια ταινία αργά τη νύχτα μέσω ακουστικών Bluetooth χωρίς να διαταράξετε τον ύπνο των παιδιών σας.

Το περιβάλλον του μενού έχει βελτιωθεί ώστε να επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση στην εικόνα, τον ήχο και σε άλλες ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Όλα τα μοντέλα μέχρι και το JX850 υποστηρίζουν την ενσωμάτωση τόσο του Google Assistant όσο και του Amazon Alexa, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να ελέγχουν τον καιρό ή τις ειδήσεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες απευθείας στην τηλεόρασή τους*3. Το JX800 υποστηρίζει το Google Assistant αλλά όχι το Amazon Alexa.

Άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το  HDMI Signal Power Link που επιτρέπει την αυτόματη ενεργοποίηση από την κατάσταση αναμονής και την εναλλαγή εισόδου, ακόμη και για συσκευές όπως πχ ένα PC, που δεν είναι συμβατά με CEC.

*3 Το Google Assistant δεν είναι διαθέσιμο σε ορισμένες γλώσσες και χώρες. Η Alexa δεν είναι διαθέσιμη σε ορισμένες γλώσσες και χώρες. Το Amazon Alexa είναι εμπορικό σήμα της Amazon.com, Inc. ή των θυγατρικών της. Το Google αποτελεί εμπορικό σήμα της Google LLC.

 

Σχεδίαση

Πιστή στη φιλοσοφία της Panasonic να προσφέρει καθηλωτικές εμπειρίες, η σχεδίαση της γκάμας του 2021 είναι απλή και λιτή, ώστε να επιτρέπει στους θεατές να επικεντρώνονται πλήρως στο αγαπημένο τους περιεχόμενο.

Η Panasonic θα παρουσιάσει επίσης μέσα στο 2021 ένα ολοκαίνουργιο τηλεχειριστήριο. Ταιριάζει άψογα στο περιβάλλον του σαλονιού σας καθώς έχει διαμορφωθεί με βάση το στρογγυλεμένο σχήμα των διακοσμητικών μπολ. Οι στρογγυλεμένες άκρες το καθιστούν επίσης εργονομικό και άνετο στη χρήση.

 

Σημείωση σχετικά με την υποστήριξη HDMI 2.1:

Όλα τα μοντέλα μέχρι και την τηλεόραση LED JX940 θα έχουν δύο θύρες HDMI που υποστηρίζουν τα χαρακτηριστικά του HDMI 2.1, όπως High Frame Rate (HFR)  και Variable Refresh Rates (VRR).
Κατά τη στιγμή της αποστολής, αυτές οι θύρες θα υποστηρίζουν είσοδο 4K, αλλά, στην περίπτωση του 4K High Frame Rate και 4K@120Hz VRR, θα εμφανίζουν μόνο τη μισή κατακόρυφη ανάλυση.

Κατά τη διάρκεια του 2021 θα εκδώσουμε μια ενημέρωση υλικολογισμικού που θα αποκαταστήσει την πλήρη υποστήριξη του 4K High Frame Rate.
Στη περίπτωση του 4K@120Hz VRR θα προβούμε σε περαιτέρω ανακοίνωση εν ευθέτω χρόνο. Λάβετε υπόψη ότι οι αναλύσεις εκτός από 4K@120Hz VRR, όπως το Full HD και το 4K@60Hz VRR, θα υποστηρίζονται από τη στιγμή της αποστολής χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Σχετικά με τη Panasonic

Η Panasonic Corporation είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και λύσεων για εφαρμογές στους τομείς των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, στέγασης, αυτοκινητοβιομηχανίας και B2B. Η εταιρεία, η οποία γιόρτασε την 100ή επέτειό της το 2018, λειτουργεί 528 θυγατρικές και 72 συναφείς εταιρείες παγκοσμίως και ανέφερε ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις ύψους 61,9 δισεκατομμυρίων ευρώ (7,49 τρισεκατομμύρια yen) για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2020. Αφοσιωμένη στην επιδίωξη νέων αξιών μέσω της συνεργατικής καινοτομίας, η εταιρεία χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της για να δημιουργήσει μια καλύτερη ζωή και έναν καλύτερο κόσμο για τους πελάτες. Μάθετε περισσότερα για την Panasonic στο: https://www.panasonic.com/global                

DMC-FZ100
KX-TG6511GR
KX-TG2511GR
KX-TG6521GR
KX-TG6481GR
KX-TG1311GR
KX-TG8511GR
KX-TG8011GR
KX-TG8021GR
KX-TG7511GR
KX-TG5511GR
KX-TG5521GR
KX-TG6512GR
DMC-FZ45
KX-TG7302GR
DMC-TZ10
DMC-TZ8
DMC-FS33
HDC-SD60
HDC-SD700
TY-EW3D10E
H-F007014E
SC-HTB500
SC-PM24
SL-1200MK2E
ER-2403K503
H-FS014045E
H-FS045200
H-H020E
H-VS014140E
L-ES014050E
RF-2400
RC-700E9-S
RR-US570E-K
RR-US511E
RR-US551E
RR-US571E
RR-US591E-K
SL-1200MK5
RP-HJE100E
RP-HJE270E
RP-HJE120E
RP-HS33E
RP-HS200E
KX-P1150
KX-P3200
KX-P3196
HM-TA1
RP-CDHF15E-K
RP-CDHM15E-K
DMC-FS30
DMC-FS10
DMW-LW46E
DMW-LC55E
VW-SK12E-K
VW-BN1E
VW-T4314HE-K
VW-LND30
VW-LF37WE-K
VW-LF43NE-K
VW-LDC103E-K
VW-VLH3E
VW-VBG070E1K
VW-VBG130E9K
VW-VBG260E1K
DMW-RSL1E
DMW-FL220
DMW-AC5EG
DMW-AC6EG
DMW-DCC1E
DMW-DCC2E
DMW-DCC3E
DMW-MCA1E
HDC-TM700
HDC-SDT750
HDC-TM60
DMC-LX5
ER-GY30-K503
ES-WD60-A503
ES-RW30-S503
ES-RT31-S503
ES-SA40-K503
ER-2171S503
DMC-GF1
ES-WD72
ER2302
SC-HTB10
DMC-G2
PT-AE4000
DMC-FS11
SL-BD22DE
SH-EX1200
SH-MZ1200
RR-US490
RF-U300
RF-U350
RF-P150
RF-3700
SDR-T50
SDR-T70
SDR-S50
KX-TG6571GRM
TY-EW3D2SE
TY-EW3D2ME
TY-CC10W
ER-GC50
ER407
ES-WU10
ES-WS10
EFD5E27HE2
EFD5E65HE2
EFD8E27HE2
EFD8E65HE2
EFD11E27HE2
EFD11E65HE2
EFD14E27HE2
EFD14E65HE2
EFD18E27HE2
EFD18E65HE2
EFD23E27HE2
EFD23E65HE2
EFD8E27HD
EFD8E65HD
EFD13E282V
EFD13E672V
EFD18E27HD
EFD18E65HD
EFD24E282V
EFD24E672V
EFA8E27HD
EFA8E65HD
EFA13E28V
EFA13E672V
EFA18E27HD
EFA18E65HD
EFA24E28V
EFA24E672V
EFG13E282V
EFG13E672V
EFG18E27HD
EFG18E65HD
FDS10E27/2D
FDS10E40/2D
FDS13E27/2D
FDS13E40/2D
FDS18E27/2D
FDS18E30/2D
FDS18E40/2D
FDS26E27/2D
FDS26E30/2D
FDS26E40/2D
FDS13E27/4D
FDS13E40/4D
FDS18E27/4D
FDS18E30/4D
FDS18E40/4D
FDS26E27/4D
FDS26E30/4D
FDS26E40/4D
DMC-S3
DMC-S1
DMC-FS16
DMC-FS18
DMC-FS35
DMC-FS37
DMC-TZ20
DMC-TZ18
TX-P42C3
TX-P50C3
TX-L32E30
SDR-S70
HDC-SD40
TX-L37E30
TX-L42E30
DMP-BDT110
ES2064
ES2502P803
ES2401P803
ER1611K803
ER1511S803
ER1421S503
ER1411S503
ER-PA10-S803
TX-L37DT30
TX-L32C3
TX-P42U30
TX-P50U30
HDC-SD90
TX-P42GT30
TX-P46GT30
TX-P50GT30
TX-P50G30
TX-P46G30
HDC-SD80
TX-P42G30
TX-P50ST30
TX-P46ST30
TX-P42ST30
TX-P65VT30
TX-P55VT30
TX-P50VT30
TX-P42VT30
HDC-SD800
HDC-SD900
SC-BTT770
SC-BTT270
SC-HX50
DMP-BD75
KX-TG1611
DMP-BDT310
RP-DJ100
RP-DJ1210
RP-HTX7
KX-TG6611GR
SC-HC15
SC-HC25
SC-HC35
KX-TG8051
KX-TG8061
DMC-FT3
SC-PM500
SC-PM200
ES-RF41-S503
ES-RF31-S503
DMC-GF2
HDC-TM900
RC-DC1
TX-P42UT30
TX-P50UT30
TX-L19E3
TX-L32E3
TX-L37E3
TX-L42E3
TX-L24C3
TX-L32C4
SC-BTT362
SC-PM02